SAML 2.0 SSO problems - ShareFile

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 months ago
  • (Edited)

Hi,


I'm experiencing some problems with the SAML 2.0 SSO setup on ShareFile.

As you can easily see on the attachments, the ShareFile SAML is configured to use our NetScaler as IDP. This should work as I mainly follow this guide to achieve a good configuration.


However as you can see in the attachment, I get and empty window when trying to login with SSO. I was not able to perform an inspect element on it or get any source code from the page. I could see the URL, and as you can also see in that attachment, the URL is not the one that I filled in as IDP.


Is this a configuration issue or is there something wrong with our ShareFile that it can't perform this SSO?


Know that most of my configuration can be found it that one article, besides that I've done the NetScaler for ShareFile setup and few other things, so AD is correctly integrated (and working) in NetScaler as well.


Update: Added the NetScaler configuration as well (see image attachment), there is a good chance that it's the cause of my problems.


Update: I took a look at  my NetScaler monitor to see what my authentication server received and it definitely receives 4261 request bytes on every SSO request I make. On that it responds with 1983 response bytes. however, the # requests and # responses stays at 0.


ATTACHMENTS: https://we.tl/GKeCLn04Uw



Photo of MD

MD

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of David Jackowiak

David Jackowiak

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Try to change loginurl on Sharefile to:

https://yourNSgateway.domain.com/cginfra/https/yourxenmobileurl.domain.com:8443/samlsp/websso.do?action=authenticateUser&app=ShareFile_SAML&reqtype=1&nssso=true
(Edited)